Beberapa Penulis Terkenal Korea Yang Sangat Laris Manis

1. Hong Mi Ran serta Hong Jung Eun

Populer dengan gelar Hong Sisters, Hong Mi Ran serta Hong Jung Eun ialah pengarang dari drama terkenal yang salah satunya semacam Penginapan Del Luna serta pula A Korean Odyssey.

2. Kim Eun Sook

Drama yang Beliau catat ialah drama yang amat terkenal, Kim Eun Sook ialah wujud pengarang dibalik drama hits semacam Descendant of The Sun serta pula drama Gong Yoo yang bertajuk“ Goblin”.

3. Park Hye Ryun

Serupa semacam pengarang yang lain yang sudah menulis banyak drama terkenal, pengarang park Hye Ryun pula ialah salah satu pengarang dibalik Drama terkenal Dream High, While You Were Sleeping sampai drama terkini yang amat terkenal Mulai Up.

4. Kim Eun Hee

Berpindah ke pengarang yang amat pakar di jenis Thriller, Kim Eun Hee yang lazim dinamai selaku specialist drama Thriller Ialah wujud pengarang dibalik drama Signal, Kingdom serta pula Jirisan.

5. Park Ji Eun

Tidak takluk terkenal, hasil buatan catatan dari pengarang Park Ji Eun pula amatlah terkenal di golongan warga, Buatan drama yang sudah Park Ji Eun catat semacam drama Crash Landing On You sampai The Legend of The Blue Sea.

6. Song Jae Jung

Nyatanya kamu telah tidak asing lagi dengan drama yang bertajuk W, Memories of The Alhambra serta pula Yumi’ s Cells. Ketiga drama terkenal ini ditulis oleh pengarang Song Jae Jung.

7. Lee Woo Jung

Kerap menemukan rating yang amat besar, Lee Woo Jung ialah wujud pengarang dibalik keberhasilan drama Hospital Playlist season 1 serta 2, tidak cuma itu, Pengarang Lee Woo Jung pula pengarang dibalik keberhasilan drama Reply Series.

8. Kim Young Hyun

Pengarang Kim Young Hyun ialah wujud pengarang dibalik suksesnya drama yang bertajuk“ Arthdal Chronicles” yang nyatanya telah tidak asing untuk para pemirsa drama ini.

9. Baek Mi Kyung

Mempunyai pesona yang luar lazim, nyatanya wujud pengarang Baek Mi Kyung ini merupakan wujud pengarang dari drama Miracle That We Met dna pula drama Melting Me Softly.

10. Jo Yong

Dibalik keberhasilan drama“ It’ s Okay to Not Be Okay”, nyatanya Jo Yong ialah wujud pengarang dibalik drama terkenal ini.